Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Gratis HPV-vaksine til kvinner født 1991 og senere

Alle kvinner født 1991 og senere har tilbud om gratis vaksine mot humant papillomavirus (HPV-vaksine) gjennom et to-årig vaksinasjonsprogram.UU Vaksinen anbefales til unge kvinner for å forebygge livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjon.

2016-10-06

HPV-infeksjon er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen i verden. De fleste som er seksuelt aktive blir smittet i løpet av livet, de fleste i ung alder. Infeksjonen er som regel ufarlig og går over av seg selv, men noen får en vedvarende infeksjon som på sikt kan føre til livmorhalskreft. Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65­ -100 dør av sykdommen. Vaksinen kan gi beskyttelse selv om man har debutert seksuelt.  

HPV-vaksine har vært en del av barnevaksinasjonsprogrammet til jenter i 7.klasse siden 2009. Uvaksinerte kvinner født 1991 og senere får tilbud om gratis HPV-vaksine. Tilbudet er midlertidig og varer i en toårsperiode. Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6-12 måneder og må derfor startes opp innen utgangen av 2018. For mer informasjon om HPV og HPV-vaksine, se Folkehelseinstituttets nettside: www.fhi.no/hpv-vaksine

Tid og sted:
Alle kvinner i målgruppen som bor eller oppholder seg i Hadsel vil få tilbud om vaksinasjon på helsestasjon for ungdom. Dette er i helsestasjonens lokaler på Stokmarknes (adresse Markedsgt 21). 

Åpningstid: mandager kl: 15:00-17:00 (gjelder ikke skoleferier)

I skoleferier mandag til fredag fra kl. 9:00-14:30 

Tip a friendTips en venn