Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

25 personer smittet - koronatiltak i Hadsel i helga

 2020 10 30 karantenehus korona karantene.png 2020-12-11

En nærkontakt av en smittet har testet positivt på koronasmitte. Dermed er det 25 personer som er smittet. Vi har åpen koronatelefon og vil teste ved behov, også i helga.

Fredagens testresultater viser at én ny person har testet positivt for covid-19. 

- Dette er en nærkontakt av en smittet som har utviklet symptomer og som testet positivt på hurtigtest torsdag. Personen har vært i karantene og det er dermed ikke nye nærkontakter, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset.

I helgen vil koronatelefonen være åpen fra kl 12-14 begge dager. Telefonnummer er 417 04 502. Vi minner om at mye informasjon finnes på hjemmesidene våre, både på norsk og engelsk, så let der først med mindre det gjelder symptomer og testing. Det er satt opp noen planlagte tester i helgen og kommunen har testberedskap ved behov. 

Gjeldende tiltak
Det ble innført en del tiltak på kort varsel torsdag og vil gjerne gjenta dem samlet: 

 • Det blir hjemmeundervisning for Melbu skole ut uke 51.
 • Det blir hjemmeundervisning for Voksenopplæringen ut uke 51.
 • Det er karantene til og med søndag 13.12 for alle som var innom Apotek 1 på Stokmarknes i tidsrommet 4. desember mellom kl 12.30 og og frem til stengetid.  
 • Det er karantene for elever ved Voksneopplæringen og alle i deres husstand til og med søndag 13.12.
 • Fortsatt skal all organisert aktivitet og arrangementer avlyses – gjelder ut uke 51.
 • Ansatte i Flyktningetjenesten er i karantene i påvente av testresultat.
 • Streng besøkskontroll gjelder ved institusjonene, vi ønsker ikke besøk på sykehjem og heldøgnsbemannede omsorgsboliger – gjelder ut uke 51
 • Fortsatt påbud om munnbind i helse- og omsorgstjenestene
 • Vær oppmerksom om du har vært på følgende steder i oppgitte tidsrom, da du KAN ha vært utsatt for smitte: 
  Rema 1000 Melbu: 
  Mandag 07.12 fra kl 1600 - 2300
  Onsdag 09.12 fra kl 1600 – 2300

Apotek 1, Stokmarknes
Fredag 4. desember fra kl 1200 til stengetid.

Koronasmitte på skip
I tillegg til det pågående koronautbruddet i Hadsel kommune, fikk kommunen fredag ettermiddag melding om et skip på vei til havn med sykdom ombord. Skipet la til kai ved industriområdet på Børøya og en utenlandsk statsborger ble fredag kveld testet ombord med hurtigtest for koronasmitte. Denne testen var positiv og besetningen har fått beskjed om at de ikke har lov til å gå i land, ettersom det er påvist smitte ombord. 

- Det er relativt kort tid siden vi fikk beskjed om dette skipet. Vi har vært i dialog med FHI og vil håndtere det forskriftsmessig, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Foruten en los, som nå er i karantene på land, har ingen fra skipet vært i land eller utsatt noen for smitte. Hadsel kommune vil komme tilbake med informasjon rundt håndteringen av denne situasjonen. 

- Vi må hente frem det som bor i oss
- Denne førjulshelga blir heller ikke som vi har sett for oss. Covid-19 er en uforutsigbar sykdom og akkurat nå er det vi som må hanskes ved viruset. Jeg håper og krysser fingrene for at helga blir rolig. Så er det viktig at alle gjør det som må til, enten det er å holde seg i karantene, å svare på vanskelige spørsmål på koronatelefonen eller teste personer med symptomer. Vi må hente frem det som bor i oss og holde ut litt til. Jeg håper alle får så mye førjulskos som mulig innenfor de rammene vi dessverre må forholde oss til, sier ordfører Lena Arntzen.

Tip a friendTips en venn