Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

- Vi gleder oss til å få elevene tilbake på skolen

Oppvekstsjef Line J. Pedersen

I løpet av neste uke åpner skolene i Hadsel for alle elever, men til ulike tidspunkt. – Når skolene åpner opp, skal foreldrene vite at det er trygt å sende ungene sine tilbake, sier oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen.

2020-05-08

I går ble det kjent på regjeringens pressekonferanse at skolene åpner også for 5.-10.trinn, i løpet av uke 20. 

 

Trygt på skolen

- Vi gleder oss til å fylle skolene med elevene. Vi har savnet dem og ser positivt på at samfunnet sakte, men sikkert, kan åpne igjen. Dette vil skje i tråd med smittevernrådene og på en trygg og forsvarlig måte. Når skolene nå åpner opp, skal foreldrene vite at det er trygt å sende ungene sine på skolen igjen, sier oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen.

 

I uke 20 vil det være litt ulikt tilbud mellom skolene. Alle elevene fra 1. – 4. klasse vil få et minimumstilbud på fire timer hver dag. Det vil være gradvis oppstart for elevene fra 5. til 10. klasse og det vil variere fra skole til skole hvilket tilbud de får. Skolene sender informasjon til sine elever og foreldre om de lokale tilpasningene.

 

  • Sandnes: 5. – 7. klasse starter mandag og vil ha samme tilbud som 1. -4. klasse.
  • Innlandet: 5. – 7. klasse starter mandag og vil ha samme skoletilbud som 1. – 4. klasse.
  • Melbu: Alle elever starter mandag og vil ha ulik lengde på skoledagen. 
  • Strønstad: Alle elever starter mandag. Skoledagen for 1. – 10. klasse blir fra kl. blir 08.00-12.45. 
  • Stokmarknes: Åpner onsdag 13. mai kl 08.30 for alle elever på 5. – 10. trinn.

 

Stokmarknes har en stor skole å planlegge for og i løpet av mandag 11. mai vil det komme mer informasjon om hvordan skolehverdagene vil bli organisert. Det kan bli endringer på elevenes timeplaner, hvilket klasserom de skal være på og antall skoletimer i uka. 

 

  • Fremover blir det viktig at foreldre og elever fortsetter å begrense sosial kontakt på fritida og kun er sammen med de man er i klasse med på skolen, sier Pedersen.

 

Det vil fortsatt være redusert tilbud på SFO.

 

Nesten alle tilbake i barnehagene

Det vil fortsatt være lokale tilpasninger i de ulike barnehagene, men målet er at alle skal få det tilbudet de har behov for. 

 

Over 90 prosent av barna i barnehagene (kommunale og private) er nå tilbake. Det er under fire prosent av barna totalt i alle barnehagene som er hjemme fordi de eller familiemedlemmer er i risikogrupper. Alle barn både i skole og barnehage skal holdes hjemme ved sykdomstegn.

- For å begrense smitte i barnehage og skole er det viktig skal barna ha vært friske en hel dag før de kommer tilbake i barnehage og skole, dersom de har vært syke. I denne perioden må vi være svært nøye med å følge de rådene som kommer, sier Pedersen. 

Hadsel voksenopplæring tilbyr kombinert undervisning med digital opplæring. Skolen åpner onsdag 13. mai med undervisning frem til lunsj kl. 11.30.

Det blir faste kohorter og lærerne vil forlytte seg.  Samfunnshuset har flere innganger slik at deltakerne vil gå inn og ut av samme inngang.

I tillegg vil deltakerne deles inn i to hovedgrupper hvor de tilhører hver sin etasje.

Fra uke 21 blir det undervisning tre dager i uka til 1130, (mandag, onsdag og fredag)

Og to dager pr. uke til kl. 13.30 (tirsdag og torsdag).

Tip a friendTips en venn