Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

- Smitteutbruddet er fortsatt ikke under kontroll

koronavirus 2020-12-05

Hadsel kommune fortsetter med testing av nærkontakter lørdag kveld, etter fem nye positive koronatester lørdag 05.12.

Som meldt tidligere lørdag, er det fem nye positive koronatester i Hadsel kommune 05.12. Disse øker antallet positive koronatester til 10 de siste tre dagene. Alle knyttes til utbruddet som allerede er kjent. To av testene er analysert i Bodø, mens tre av testene er hurtigtester. 

- Vi har fortsatt et smitteutbrudd som ikke er under kontroll og dette er en alvorlig situasjon. Vi har vært forberedt på at noe slikt kunne skje og har foreløpig fortsatt god test- og smittesporingskapasitet, men det er avgjørende at alle bidrar med å holde seg hjemme ved symptomer og få testet seg, holder avstand og begrenser sosial kontakt, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin. 

- Dette utvider antallet nærkontakter og vi er nå i full gang med å kontakte nye nærkontakter og avtale testing. Så langt har vi ganske god oversikt, men det er ganske mange nærkontakter nå, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset. 

Kommunen fortsetter å foreta testing lørdag kveld, slik at vi raskest mulig skal få avklart smittestatus hos nærkontakter og personer med symptomer. Det kan også bli innført nye tiltak søndag, basert på testsvarene som er forventet søndag ettermiddag.

- Nå er det viktigere enn noensinne at alle overholder smittevernreglene og har så få sosiale kontakter som mulig utover de de bor sammen med. Det er en vanskelig situasjon vi er i, Melbu-samfunnet er hardt rammet og vi må alle gjøre det vi kan for at ikke denne situasjonen skal bli verre, sier ordfører Lena Arntzen.

Den ene positive er knyttet til et klassetrinn på Melbu skole, og dette klassetrinnet og tilhørende lærere er nå å regne som nærkontakter. Disse vil bli kontaktet direkte for å avtale testing så snart som mulig, i løpet av lørdag kveld eller søndag. Det er også påvist en smittet som har en nærkontakt som er beboer i omsorgsbolig på Riarhaugen. Denne nærkontakten er isolert. Vi understreker at det per nå altså ikke er påvist smitte på Riarhaugen.

 

Vi minner om tiltakene som ble innført fredag 04.12:

 

  • Melbu skole stenges og elevene skal ha hjemmeskole hele uke 50. Det vil bli gjort en ny vurdering rundt åpning av skolen neste fredag, den 11.12.
  • Alle elever og lærere ved Melbu skole skal være i karantene til minimum tirsdag. Ny vurdering vil komme tirsdag. Vi presiserer at karantene ikke gjelder hele husstanden, men elever og lærere. 
  • De som ikke har fått beskjed om at de er nærkontakter skal avvente testing. Om du har symptomer skal du testes.
  • Det vil bli foretatt koronatesting både søndag fra kl 12 – 15. 
  • Hadsel kommunes koronatelefon vil være åpen fra 12 – 15 søndag. Vi ber om at bare de med symptomer eller behov for testing tar kontakt, slik at det er mulig å komme gjennom på telefonen for de som har behov for det. Telefonnummer er 417 04 502.
  • Alle arrangement og all organisert aktivitet skal avlyses inntil ny beskjed tirsdag.
  • Alle bedrifter oppfordres til å ha hjemmekontor så langt det lar seg gjøre.
  • Det er ikke laget lokale regler for antall personer som kan treffes, de nasjonale reglene gjelder, men vi oppfordrer sterkt til at folk har så få sosiale kontakter som mulig til vi har oversikt over situasjonen. 

 

Det vil også bli en pressekonferanse søndag 06.12 kl 18.00. Denne kan følges direkte på kommunens Facebook-side: https://www.facebook.com/hadselkommune

Tip a friendTips en venn