Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

– Musikk gir deg bedre selvtillit i hverdagen

IMG  2798

Lærer Helene og tverrfløyteelever Ida (9) og Lisa Ulrikke (8) anbefaler alle barn å ta turen innom når kulturskolen har åpen dag førstkommende tirsdag, og ikke minst begynne å lære seg å spille et instrument eller tre.

På en helt vanlig hverdag, etter skoletid, men før A4-arbeidsdagen er riktig over, smyger lyddempet musikk gjennom kulturskolekorridoren i Hurtigrutens Hus. Åpner du et av de fire avlukkene med påtegnet note på døra velter imidlertid lyden av instrumenter ut gjennom karmen. Trommer og fløyte, i hvert sitt rom, er øyeblikkets instrumenter.

 

Bekjentskap på tvers av klasser

Fløytespillet står 4. klassingene Ida Kristiansen (9) og Lisa Ulrikke Eriksen Tømmerås (8) for, under kyndig akkompagnement fra musikkmentor Helene Enochsson.

Etter å ha vist hva de har lært i løpet av et halvt års tid med tverrfløyte, forteller jentene om sitt forhold til Hadsel kulturskole.

– Det er veldig artig å dra hit rett etter skolen, for her får vi spille instrumenter også får vi hele tiden nye sanger som vi skal øve på å spille. Også spiller vi av og til konserter, det er veldig artig, sier Kristiansen.

På spørsmål om det også har fordeler sosialt, svarer hun bekreftende.

– Av og til får vi beskjed om å spille sammen med noen, og da møter vi folk som vi kanskje ikke kjenner fra før. Men Lisa går i parallellklassen min, så vi kjenner hverandre ganske godt, smiler niåringen.

Eriksen Tømmerås er med i barnekoret i tillegg til å lære tverrfløyte.

– Det er ikke så vanskelig, jeg synes det er gøy. Vi øver én gang i uka, forklarer hun.

 

Mestringsfølelse og matematikk

At musikklæreren snakker varmt om barns musikkopplæring er kanskje ikke overraskende. Men Enochsson ser det hele i et større perspektiv.

– Barna har det selvfølgelig veldig artig og de får lære seg instrumenter. Men i tillegg får de bygget selvtillit gjennom opplevelse av mestring. Barna får vokse som personer og får en god indre styrke. I tillegg er det bevist at barna blir bedre i matematikk av å lære instrumenter, de knyter mange nye nervebaner i hodet, så det er rett og slett en kjempegod sak å holde på med musikk. Ved å opptre sammen på konsert får de også følelsen av å være med i en større sammenheng.

IMG_2804.jpg

 

 

Konsert og åpen skole

For dem som måtte være nysgjerrig på om dette er noe for dem, enten potensielle elever eller deres foreldre, er tirsdagen en flott anledning til å se kulturskolen fra innsiden. Da inviterer nemlig kulturskolerektor Kari Ann Olsen Lind og de andre til åpen skole.

– Først er det konsert i storsalen i Hurtigrutens Hus der elever viser hva de kan, i tillegg til at Stokmarknes skolekorps spiller. Deretter går vi opp til kulturskolens lokaler, her kan barn og foreldre snakke med lærere og kanskje prøve ut flere instrumenter. Vi har nesten 200 elever i kulturskolen, og har også undervisning på Sandnes skole og Melbu skole. Barna lærer å spille, synge, danse og opptre. Det er gøy i kulturskolen, slår Olsen Lind fast.

IMG_2813.jpg

2019-05-24

Tip a friendTips en venn