Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

– For meg er mennesker den beste medisinen

IMG  3630

Ukens ansatt

Navn: Ilyaas Abdilahi Hussain

Alder: 54 år

Bosted: Melbu, men jeg har også bodd på Stokmarknes tidligere. Før det igjen bodde jeg på mottaket på Melbu, da vi kom til Norge i 2001.

Hvor jobber du? Miljøtjenesten på Stokmarknes. Tidligere har jeg blant annet jobbet i flyktningtjenesten og på Nordlaks. På grunn av et hjerteinfarkt har jeg vært borte fra jobb et års tid, men nå er jeg endelig tilbake i 100 prosent jobb.

2019-06-17

Hva opptar deg for tida?
Jeg er veldig fornøyd med å være tilbake i jobb. Jeg har savnet miljøet og folkene. Ennå er jeg ikke helt frisk, men jeg tenker positivt og gleder meg til å komme på jobb. Jeg har gode kollegaer. Det er veldig fint å jobbe med mennesker og hjelpe dem som trenger det. Det er det jeg er opptatt av. Jeg bor alene nå, så jeg kommer ofte tidligere på jobb en jeg skal, fordi jeg trenger å være sosial sammen med andre mennesker. Jeg er også forstander i Vesterålen islamske senter, det er en rolle som har opptatt meg på frivillig basis i mange år.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Jeg husker godt da jeg jobbet i flyktningtjenesten og skulle hjelpe en stor familie fra Afrika inn i sitt nye hjem. Det var første gang de så elektrisk lys, kjøleskap og stekeovn. Alt var nytt for dem, og det har fantastisk artig å følge dem siden. De er veldig godt integrert i dag.

Hva får deg til å le?
På jobben har vi en veldig god tone, med mye humor og latter. Det er viktig for meg. 

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Vi som bor i Hadsel bor etter min mening på den beste plassen i verden. Fritid bør prioriteres til å gå på fjelltur eller annen bruk av naturen. Haugnyken eller Husbykollen liker jeg nå som jeg bor på Melbu. Når jeg kommer i bedre form igjen kan jeg ta lengre turer også. Når jeg kommer på toppen av et fjell, føles det veldig godt.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Jeg så nettopp en reportasje om hungersnød i Somalia der to millioner mennesker risikerer å sulte ihjel. Jeg vil hjelpe dem som virkelig trenger det. Selv har jeg det bra, med fast jobb og trygghet her i Norge. Den millionen vil jeg ikke bruke på en luksusbil eller sånne ting, den går til en organisasjon som hjelper mennesker.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Kanskje jeg kan få to? Jeg vil gi til rådmannen for hans innsats for Hadsel og spesielt prosjektet Storheia Arena. Det synes jeg er veldig flott og spennende. I tillegg ville jeg gitt blomster til Nav Hadsel, de gjør hver dag en veldig viktig jobb for mange mennesker i kommunen, selv om de kanskje ikke er så synlige for folk flest. I tillegg vil jeg gi ros til kona og mine to gutter.

Som 80-åring, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Jeg er full av historier. Fra å bo i et krigsrammet land, via mange år som flyktning i Europa, til vi kom hit til Norge. Forskjellen mellom krig og fred har jeg opplevd selv, og der er det mye lærdom å hente. I tillegg ville jeg lært dem å ha god tone med folk og være positive. Livet er ikke lett, men heller ikke tungt.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
I de forskjellige jobbene jeg har hatt i kommunen har jeg hatt flere ledere, og jeg har aldri fått noen negativ tilbakemelding. Hele tiden har jeg fått mye ros fra ledere, og det er jeg veldig glad for.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Jeg ville jobbet med Leger uten grenser eller Røde kors. På den måten kunne jeg vært ute og hjulpet folk direkte.

Hva kan du ikke leve uten?
Jeg kan ikke leve uten mennesker. Å være med mennesker. Jeg trenger sosialt samvær og å jobbe sammen med andre. Mennesker er medisin for meg. Den beste medisinen.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Min favorittunderholdning er fotball. Laget mitt er Arsenal. Det gikk ikke så bra denne sesongen, selv om de kom til finalen i en av europacupene. Men vi får håpe på bedring neste sesong. Fotball på storskjerm i Hurtigrutens Hus ville vært mitt valg.

 

Fem favoritter:

Musikk: Countrymusikk. Det er det beste å høre på.

Mat: Det har blitt fisk, og særlig torsk med grønnsaker.

TV-serie: Som sagt ser jeg mest fotball på TV, men jeg liker også «Farmen». Ellers ser jeg ikke så mye på TV.

Uttrykk: Insha'Allah. «Hvis Allah vil». Det er et trygt uttrykk for meg.

Sted i Hadsel: Fjellet, og først og fremst Storheia. Det er den beste plassen.

Tip a friendTips en venn