Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

– Folk må være forberedt på ny smitte og strengere tiltak

mld 2021-03-17

Smittevernlege Martin Larsen Drageset tror det er sannsynlig med nye smittetilfeller i Hadsel. – Det handler nok mer om "når" enn "hvis" vi får et utbrudd, og da er vi klare til å handle raskt for å hindre smitten å spre seg, sier han.

På smittefronten har 2021 vært et relativt rolig år i Hadsel kommune. Etter det store utbruddet i desember i fjor, har det så langt i år blir registrert åtte positive tester hos personer med adresse i Hadsel. Kun én dag har antallet smittede vært flere enn én (det var i starten av februar, da det ble registrert to positive prøver).

– Sannsynlig med nye tilfeller

Men når det nå ser ut til at Norge er på vei inn i en tredje bølge av pandemien, må vi regne med at også vår kommune blir berørt. Statsminister Erna Solberg presenterte tirsdag 9. mars en lang liste over nasjonale tiltak som vil vurderes innført dersom smitteutviklingen ikke går ned. 

– Det tårner seg opp rundt oss, og det må anses som sannsynlig at vi får nye smittetilfeller ganske snart, sier smittevernlege Larsen Drageset.

Skal slå ned smitten raskt og effektivt

Kommunens beredskapsledelse var samlet digitalt mandag ettermiddag for å diskutere status. Det var enighet om å ikke innføre lokale tiltak ut over de nasjonale på nåværende tidspunkt, men kommunen er beredt til å raskt iverksette strenge tiltak for å slå ned smitten så effektivt som mulig. Det vil jobbes for å skåne barn og ungdom så langt det lar seg gjøre.

– Når utbruddet eventuelt kommer, har det sannsynligvis en annen karakter enn vi har hatt tidligere. Dette med tanke på at det nå er snakk om andre og mer smittsomme varianter av viruset. Da må vi trolig også måtte gå hardere til verks for å slå ned viruset, forklarer kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

– Flere må trolig i karantene

Smittevernlegen opplyser videre om helsemyndighetenes nye retningslinjer rundt karantenebruk og nærkontakter (les blant annet om "ventekarantene" her).

– Det gjør at trolig mange flere må i karantene ved et eventuelt utbrudd, sammenlignet med tidligere, sier han.

På vaksinefronten kan det nevnes at Hadsel kommune snart er ferdig med vaksinering av aldersgruppen 75-84 år. Mer informasjon rundt vaksinestatus vil komme i en egen pressemelding i løpet av de nærmeste dagene.

Tip a friendTips en venn