Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

- Dette er et bygg for fremtida

Åpning nye Stokmarknes skole

Ordfører Aina Nilsen åpnet i dag offisielt nye Stokmarknes skole med elever og lærere tilstede.

2020-10-02

Den store feiringa av den nye skolen er utsatt til koronapandemien er et tilbakelagt kapittel, men i dag samlet elever og lærere seg utenfor Stokmarknes skole. Der spilte Stokmarknes skolekorps og ordfører Aina Nilsen holdt tale og sto for snorklippingen.

- Dette er en dag vi har ventet lenge på, for den flotte skolen bak meg er et bygg vi er veldig stolte av, sa Nilsen.

Hun fremhevet at skolen er et miljøbygg som har energimerke A grønn. Bygget holder passivhusstandard og slipper ut lite varme. Det produserer også energi ved bruk av jordvarme. Kombinert med solcelleanlegg på takene, gjør det at bygget produserer mer energi enn det bruker.

Det er også bygget i massivtre, som gir et lavere co2-avtrykk og et bedre inneklima.

- Med flotte spesialrom, som musikk- og dramarom med speilvegg, aulaen i hjertet av bygget med plass til hele 600, når det blir lov igjen, mat- og helserommet som er utformet i tett samarbeid med mat- og helselærere, skal dette være en skole hvor trivsel og godt lærings- og arbeidsmiljø er det aller viktigste, sa Nilsen i sin tale.

- I dag overleverer jeg denne skolen offisielt fra kommunestyret i Hadsel til dere som skal bruke den. Det er en stor investering for en kommune å bygge en ny skole. Men det å bruke penger på det som faktisk er framtida vår, på dere, er noe av det viktigste vi gjør. Nå er det opp til dere å ta vare på den nye skolen, slik at den er like fin til elevene som kommer hit til neste år og i mange, mange år fremover. Jeg håper både dere som er elever og dere som skal jobbe her vil trives godt og at bygget vil gi lærelyst og inspirasjon i generasjoner fremover, sa Nilsen.

Den kunsteriske utsmykkingen av skolen er også kommet på plass. Det er nesten utelukkende brukt lokale kunstnere, bortsett fra treskulpturen utenfor hovedinngangen som er laget av Erlend Leirdal. Skulpturen er rammet inn av et stort blomsterbed som er formet som Hadseløya.

Tip a friendTips en venn